Хрупкав пържен лук

Дата: 25.02.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 глави лук
500 мл прясно мляко
100 г бяло брашно
40 г царевично нишесте
60 г царевично брашно
1 ч. л. чесън на прах
олио за пържене на маслена баня
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Хрупкав пържен лукЛукът се обелва, нарязва се на тънки кръгчета, залива се с млякото и се оставя за 1 час в хладилник, покрит с прозрачно фолио.
2
Хрупкав пържен лук 2Двата вида брашно се смесват с нишестето, чесъна, сол и черен пипер на вкус.
3
Хрупкав пържен лук 3Лукът се отцежда добре, овалва се в сухите съставки и се изтупва много добре.
4
Хрупкав пържен лук 4Пържи се на маслена баня до златисто.
5
Хрупкав пържен лук 5След това се отцежда от излишната мазнина върху решетка или в гевгир.


Съвет:
Освен супер мезе за бира, този пържен лук може да използвате за гарниране на месо, в салати, за сандвичи и др.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2015
Станаха чудни лучени кръгчета. Благодаря.
1.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2015
Станаха страхотни,благодаря за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта