Хрупкави кошнички с крем от маскарпоне

Елегантни, съблазнителни и неоспоримо апетитни
Източник: Бон Апети
Дата: 22.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за кошничките:
8 листа точени кори
100 г краве масло
захар за поръсване

за плънката:
400 г сирене „Маскарпоне“
300 мл животинска сметана
2 с. л. пудра захар
5 с. л. мед
1 ч. л. инстантно кафе

за боровинковото сладко:
300 г замразени боровинки
4 с. л. захар
30 мл бренди
1 ванилия

за украса:
200 г бадемов марципан


Начин на приготвяне:
1
Хрупкави кошнички с крем от маскарпоне

Корите се нарязват на квадрати, малко по-големи от отворите на форма за мъфини с 12 дупки, в която ще се пече. Четири квадрата се слагат един върху друг, като се намазват с разтопено масло и се поръсват със захар. Само последният не се поръсва. Краищата им трябва да се разминават.

 


2
Хрупкави кошнички с крем от маскарпоне 2

Така подредените квадрати се слагат в отворите на формата.

 


3
Хрупкави кошнички с крем от маскарпоне 3

Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – около 12 минути.

 


4
Хрупкави кошнички с крем от маскарпоне 4

Боровинките, захарта, ванилията и брендито за сладкото се слагат в касерола на котлона и се оставят на слаб огън за около 20 минути, докато сместа се сгъсти. Сладкото се охлажда.

 


5
Хрупкави кошнички с крем от маскарпоне 5

В купа се сипва маскарпонето, прибавят се разтвореното в 1 лъжица гореща вода кафе и медът. Разбива се с миксер. Полученият крем се прибира в хладилник.

 


6
Хрупкави кошнички с крем от маскарпоне 6

От бадемовия марципан се оформят малки топчета.

 


7
Хрупкави кошнички с крем от маскарпоне 7

Сметаната (трябва да е студена) се разбива с миксер, прибавя се захарта за плънката, и се разбива, докато стане пухкава.

 


8
Хрупкави кошнички с крем от маскарпоне 8

Кремът се разпределя в кошничките с помощта на пош. Във всяка кошничка се слага по една лъжичка от боровинковото сладко.

 


9
Хрупкави кошнички с крем от маскарпоне 9

Отгоре, отново с помощта на пош, се с разпределя разбитата сметана. Най-накрая се украсява с няколко перлички от марципан и една боровинка от сладкото.


 


 


Съвет: Пригответе десерта непосредствено преди поднасяне, в противен случай, кошничките ще омекнат от крема и ще загубят форма.

 


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2015
Можете да намажете кошничките с течен шоколад отвътре и да ги оставите в хладилник за малко,за да стегне шоколада.така кошничките не се размекват от крема и остават хрупкави.
3.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2014
Станаха страхотни! Само сметаната категорично отказа да се сгъсти, независимо колко дълго я разбивах. удвои обема си, но си остана все така течна. Но и така се получиха страхотни!
2.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2013
Приготвих ги за рожденият ден на сина ми.Всички гости бяха впечатлени от тези невероятни кошнички.Не отнемат много време и са много вкусни.Заслужава си да ги направите .
1.
Изпрати
лично съобщение

10.08.2013
Очарователни... Много празнични!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: