Хрупкави патладжанени пръчици

Дата: 16.02.2016
ТИТЛА: Помощник готвач
Хрупкави патладжанени пръчици
 
Необходими продукти:
1 голям патладжан
1/2-1 ч. ч. галета
1/2 ч. ч. сирене „Пармезан“ (настъргано)
4 яйца
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Патладжанът се нарязва по дължина, на пръчици, с дебелина от около 1 см.
2
Патладжанените пръчици се подреждат в тава, посоляват се и се оставят така за известно време, за да се отцеди горчивият сок.
3
В купа смесете сиренето с галетата, солта и черния пипер.
4
В друга купа разбийте яйцата.
5
Потопете патладжанените пръчици първо в разбитите яйца, а след това и в купата с галета.
6
Подредете пръчиците в намазнена тава и ги печете 3 минути в предварително загрята на максимална температура фурна.
7
След това ги обърнете ги и печете още 2 минути.




Съвет:
Поднесете патладжанените пръчици със зеленчуков дип или със сосове по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2016
Галя, виж стъпка 3.
1.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2016
това сирене Пармезан не го видях къде се слага
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


251 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта