Хрупкави пилешки кълки с картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 05.10.2001
Хрупкави пилешки кълки с картофи
 
Необходими продукти:
6 пилешки кълки
100 г корнфлейкс
2 яйца
1 щипка босилек
1 щипка риган
лют сос по избор
1/2 кг картофи
30 г краве масло
копър
магданоз
черен пипер
сол


Начин на приготвяне:
1
Хрупкави пилешки кълки с картофи
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се варят 10 минути в подсолена кипяща вода, след което се отцеждат и се оставят настрана. Пилешките кълки се посоляват, овкусяват се с черен пипер.
2
Хрупкави пилешки кълки с картофи 2
Яйцата се разбиват с 1 с. л. вода. Отделно се начупва корнфлейкс. Пилешките кълки се овалват в яйцето, след това в начупения корнфлейкс и се подреждат в намаслена тава.
3
Хрупкави пилешки кълки с картофи 3
Картофите се овкусяват с копър, магданоз, риган, сол и пипер. Подреждат се около месото. Ястието се пече 40 минути при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


238 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: