Хрупкави ябълки

Дата: 12.03.2004
Източник: Бон Апети
Хрупкави ябълки
 
Необходими продукти:
4 едри зелени ябълки
сок от 1/2 лимон
50 г краве масло
8–10 какаови бисквити
1/2 ч. ч. кафява захар
по 2–3 щипки канела и индийско орехче
 

Начин на приготвяне:
1
Хрупкави ябълкиЯбълките се обелват, почистват се от семето и се нарязват на равномерни кубчета. Поръсват се с лимоновия сок, за да не потъмняват, и се прехвърлят в йенски съд.
2
Хрупкави ябълки 2Бисквитите се смилат и се смесват с кафявата захар, разтопеното масло и подправките. Намачкват се, докато се образуват едри хлебни трохи. С тях се посипват нарязаните ябълки и се приглаждат с шпатула. Десертът се пече около 20 минути при температура 180 градуса. По желание може да се сервира с топка сладолед.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта