Хрупкаво печено пиле

Дата: 03.01.2016
Източник: Denitsa Petkova
ТИТЛА: Хоби готвач
Хрупкаво печено пиле
 
Необходими продукти:
8 пилешки бутчета (с кожа)
5 скилидки чесън
1 с. л. наситнена свежа мащерка
1 1/2 с. л. сол
1 с. л. черен пипер
2 ч. ч. галета (хлебни трохи)
1 с. л. настъргана лимонова кора
2 с. л. зехтин
2 с. л. разтопено масло
1/2 ч. ч. дижонска горчица
1/4 ч. ч. мед
1/4 ч. ч. пилешки бульон (или зеленчуков)
 

Начин на приготвяне:
1
Загрейте фурната на 180 градуса.

2
Смелете чесъна, мащерката, солта и черния пипер в блендер. Добавете галетата, лимоновата кора, зехтина и маслото и смесете в блендера, докато галетата се напои. Изсипете сместа в подходящ широк съд.
3
В плитка купа смесете горчицата, меда и бульона.
4
Подсушете месото с кърпа. Поръсете го със сол и черен пипер. Потопете го в течната смес от всички страни. После поставете в галетата само частта с кожата и натиснете, за да залепне сместа. Поставете месото в тава, застлана с хартия за печене, с кожата нагоре.
5
Печете пилето 40 минути на средното ниво в предварително загрята фурна. Увеличете градусите на 200 и печете още 10 минути, докато галетата покафенее. Сервирайте ястието топло.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта