Хрупкаво пиле с маточина

Дата: 16.03.2010
Източник: Бон Апети
Хрупкаво пиле с маточина
 
Необходими продукти:
250 г пилешко филе
50 г краве маслo
3–4 щипки сушена маточина
150 мл зехтин
100 г тиквички
100 г моркови
100 г чушки
200 мл балсамов оцет
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешкото филе се натрива с маточината и сол. След това се намазва с маслото и се запържва в 50 мл сгорещен зехтин в тефлонов тиган.
2
Тиквичките, морковите и чушките се режат на жулиен, посоляват се и се задушават в останалия зехтин.
3
Балсамовият оцет се редуцира на умерена температура в тиган за около 15 минути, докато се получи консистенция с гъстотата на сироп.
4
В чиния за сервиране се подреждат зеленчуците, а върху тях се поставя пилето. Ястието се покапва с редукцията от балсамов оцет и се сервира.
 
Съвет:
Можете да глазирате зеленчуците с малко мед и сока от 1 изцеден портокал, докато се задушават в зехтина.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта