Хрупкаво пилешко с провансалски аромати

Дата: 20.04.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 бр. пилешко филе
4 филии препечен хляб
1 ч. л. сух чесън
1 с. л. пушен червен пипер
250 мл мътеница
зехтин за поливане
сол и черен пипер на вкус
за микса от подправки:
1 ч. л. сух розмарин
1/2 ч. л. суха мащерка
1/2 ч. л. майоран
1/4 ч. л. риган
 

Начин на приготвяне:
1
Хрупкаво пилешко с провансалски ароматиПровансалският микс от подправки се приготвя като се смесват розмаринът, мащерката, майоранът и риганът и се разбърква добре.
2
Хрупкаво пилешко с провансалски аромати 2Пилешките филета се разполовяват, за да се изтънят и в тях се втриват пушеният червен пипер и сухият чесън.
3
Хрупкаво пилешко с провансалски аромати 3Налива се мътеницата, разбърква се и месото се оставя да се маринова поне за 1 час.
4
Хрупкаво пилешко с провансалски аромати 4Препеченият хляб се смила в блендер и се смесва с провансалския микс от подправки, сол и черен пипер на вкус.
5
Хрупкаво пилешко с провансалски аромати 5Месото се отцежда от маринатата, овкусява се със сол и черен пипер и се овалва от всички страни в ароматните хлебни трохи.
6
Хрупкаво пилешко с провансалски аромати 6Слага се в тава, застлана с пергаментова хартия, полива се със зехтин и се пече около 15 минути в загрята на 220 градуса фурна.
7
Хрупкаво пилешко с провансалски аромати 7Готовите пилешки филенца се поднасят със свежа салата или задушени зеленчуци.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2016
Уникални са, месото е крехко и бих си ги правил постоянно!
2.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2016
Крехки филенца с хрупкава коричка.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2015
Уникално вкусно и хрупкаво!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта