Хумус от моркови

Идея за разядка за Бъдни вечер. А иначе хумус в превод от арабски означава нахут
Източник: Бон Апети
Дата: 20.12.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг моркови
400 г нахут (от консерва)
150 г сурови орехи
2 скилидки чесън
сокът от 1 лимон
1/2 връзка копър
3 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1/2 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поръсване
копър за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Хумус от моркови

Морковите се обелват и се готвят цели на пара. Охлаждат се под течаща студена вода.

 


2
Хумус от моркови 2

В купа се слагат орехите, нахутът, наситненият копър, морковите, нарязани наедро, кимионът, сол, черен пипер, зехтин, скилидките чесън и сокът от лимона.

 


3
Хумус от моркови 3

Всичко се пасира много добре.

 


4
Хумус от моркови 4

Готовият хумус се поднася с нарязан наситно копър и полят със зехтин.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2019
Здравей, Татяна. Нахутът трябва да се накисне във вода за една нощ, после изхвърлете водата и го сварете така, както варите боб, т.е. без сол, докато омекне. Поздрави от нас!
2.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2019
Здравейте, не искам да ползвам нахут от консерва, тогава ако си купя насипен, трябва ли да го варя предварително, как и колко време?
1.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2016
Интересен вкус
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: