Хумус с тиква и розмарин

Цветна и ароматна разядка
Източник: Бон Апети
Дата: 31.10.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 консерви нахут (по 400 г)
600 г тиква (сорт „Цигулка“)
70 мл зехтин „Екстра върджин“
1 глава чесън
1 лимон
1 стрък розмарин
2 с. л. сусамов тахан
1 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус
арабски питки за сервиране


Начин на приготвяне:
1
Хумус с тиква и розмарин
Тиквата се обелва, почиства се, реже се на кубчета и слага в тава. Добавят се и целите необелени скилидки чесън, 20 мл зехтин, медът и сол на вкус.
2
Хумус с тиква и розмарин 2
Разбърква се и се пече в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, докато омекне – 40 минути.
3
Хумус с тиква и розмарин 3
Чесънът се почиства и се пасира с отцедения нахут, тиквата, тахана, наситнения розмарин, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус. Налива се и останалият зехтин и отново се пасира.
4
Хумус с тиква и розмарин 4
Хумусът се сервира се с препечените питки. По желание се залива с малко зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2018
Вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2017
Невероятно вкусен! Стана ми любимия хумус!
2.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2017
Не слагам тиква и мед, понякога слагам боб и различни ядки.Става много вкусно,трябва да се консумира умерено, калорично е!
1.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2016
Става лесно и изключително вкусно. Препоръчвам. Но имайте предвид, че количеството е доста :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


249 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: