Хумус

Дата: 22.12.2004
Източник: Бон Апети
Хумус
 
Необходими продукти:
300 г нахут
1 ч. л. кимон
1 ч. л. червен пипер
3-4 с. л. зехтин
3-4 с. л. лимонов сок
4-5 стръка магданоз
3-4 с. л. кисело мляко
60-80 г сусамов тахан
2 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 ч. л. кориандър
 

Начин на приготвяне:
1
ХумусНахутът се залива с хладка вода и се оставя да престои една нощ, за да набъбне. След това се сварява за 20 минути, отцежда се и се изсипва в кухненския робот. Подправя се с кориандър, кимион, лимонов сок и сусамов тахан.
2
Хумус 2Нарязаният наситно лук се пържи 2-3 минути в сгорещения зехтин, добавя се наситненият чесън, пържи се още 2 минути и се поставя в кухненския робот.
3
Хумус 3Поръсва се с червен и черен пипер. Налива се киселото мляко, посолява се и се пюрира. Оставя се да се охлади.
4
Хумус 4Сервира се, като готовата смес се разпределя в чиния, оформят се по-дълбоки улейчета, в които се налива зехтин, поръсва се с червен пипер и наситнен магданоз. Отстрани се нареждат лимонови резени.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2014
Любима рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта