Хюнкар беенди

Дата: 02.02.2005
Източник: Бон Апети
Хюнкар беенди
 
Необходими продукти:
200 г телешко бонфиле
3 с. л. зехтин
50 мл сос от печено месо
1 с. л. доматено пюре
2-3 щипки кимион
50 г сирене “Гауда”
1 патладжан
2 скилидки чесън
1 стрък праз лук
1/2 глава червен лук
1 глава кромид лук
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Хюнкар беендиНарязаният на тънки филии патладжан се изпича на сух тиган. Телешкото месо се нарязва на средни по големина парчета и се задушава в нагорещен зехтин.
2
Хюнкар беенди 2Добавят се нарязаните наситно лук, праз и чесън.
3
Хюнкар беенди 3Когато продуктите омекнат, се прибавят кимионът, доматеното пюре и сосът от печеното месо.
4
Хюнкар беенди 4Изпечениите филии патладжан се подреждат по ръба на метален пръстен. В средата се изсипва месото и се покрива с външния край на патладжана. Отгоре се подреждат филии сирене. Пече се на 220 градуса, докато сиренето се зачерви.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта