„Хюнкат беенди”

(гозбата на падишаха)
Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2010
„Хюнкат беенди”
 
Необходими продукти:
1 кг агнешки бут
400 г сварен ориз
60–70 г масло
1 глава лук
1 морков
1 с. л. брашно
3 с. л. доматено пюре
1 кубче зеленчуков бульон
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Лукът се нарязва наситно и се запържва в дълбока тенджера със сгорещеното масло. Прибавят се нарязаното на кубчета месо и морковът, нарязан наедро. Запържват се за около 10–15 минути.
2
Щом месото се позачерви, се добавят доматеното пюре и зеленчуковият бульон, посолява се и се поръсва брашното. Разбърква се внимателно и се налива вода, така че да покрие зеленчуците и месото. Ястието се оставя да ври под капак около 1 час.
3

Сервира се върху канапе от сварения ориз. Може да сервирате ястието с патладжаново пюре и да го украсите със запържени домати и чушки.


 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


133 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: