Икарийска разядка

Дата: 11.10.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 тиквички
3 скилидки чесън
2 патладжана
2 глави лук
2 домата
1 червена чушка
100-150 мл зехтин
2-3 стръка магданоз
листата от 4-5 клонки риган
 

Начин на приготвяне:
1
Икарийска разядкаПатладжаните, тиквичките и чушката се нарязват на дебели полумесеци, посоляват се и се оставят да престоят половин час, за да се отцеди горчивият им сок. След това се изстискват добре, измиват се и се подсушават.
2
Икарийска разядка 2Лукът се нарязва на по-едри парчета и се запържва в 4-5 с. л. умерено сгорещен зехтин за 1-2 минути. След това се прехвърля в тенджера.
3
Икарийска разядка 3В мазнината от лука за 2-3 минути се запържват тиквичките, изваждат се и по същия начин се запържват патладжаните, като при необходимост се долива зехтин. Изпържените зеленчуци се изваждат и се слагат при лука.
4
Икарийска разядка 4Доматите се обелват, нарязват се на кубчета и заедно с чушките се запържват за съвсем кратко в тигана (не повече от 10 секунди). След това се добавят към останалите зеленчуци.
5
Икарийска разядка 5Чесънът се нарязва наситно и се поставя в тенджерата. Зеленчуците се задушават на тих огън под капак, като към края се ароматизират с нарязани наситно магданоз и риган. Разядката се консумира охладена.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта