Имамбаялдъ

Дата: 24.07.2004
Източник: Бон Апети
Имамбаялдъ
 
Необходими продукти:
5 патладжана
захар за поръсване
1 връзка магданоз
500 мл олио за пържене
50–60 г зехтин
3 скилидки чесън
5 домата
5 зелени чушки
5 глави лук
лимонов сок за поливане
 

Начин на приготвяне:
1
ИмамбаялдъОтстранява се зелената кора на дръжките на патладжаните, кората им се обелва на ивици и се прави разрез надлъжно през средата. Посоляват се, накисват се във вода и се оставят да престоят 10 минути.
2
Имамбаялдъ 2Лукът се нарязва на ивици, доматите се обелват и се нарязват надребно заедно с чушките, а чесънът се наситнява.
3
Имамбаялдъ 3В дълбока тенджера със загретия зехтин се запържват чесънът и лукът. Добавят се чушките и доматите и се задушават 1–2 минути. Поръсва се със солта, налива се 1 ч. ч. вода и се задушава 20–25 минути под капак. След това водата се прецежда, зеленчуците се поръсват с магданоз и се разбъркват.
4
Имамбаялдъ 4В друга тенджера със загрято олиото се изпържват патладжаните до златисто. Изваждат се върху салфетка, за да се отцеди мазнината и се подреждат в подходяща правоъгълна тава. Разрезите се разтварят и вътре се поръсват със сол и захар. Поливат се с лимонов сок и се пълнят със зеленчуците.
5
Имамбаялдъ 5Патладжаните се покриват с резени домати и зелена чушка, заливат се с изцедения зеленчуков сос и се пекат 20–25 минути при температура 180 градуса. Ястието се консумира охладено.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.09.2016
Това не е имамбаялдъ!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта