Имамбаялдъ

Дата: 02.08.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 домата
2 патладжана
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 връзка магданоз
сокът от 1/2 лимон
50 мл зехтин
2 ч. л. захар
1 ч. л. суха мента
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
ИмамбаялдъПатладжаните се измиват и се белят, така че да се получи райе. Разполовяват се, посоляват се и се оставят за 20 минути, за да се отцедят от горчивата течност. След това се измиват и се подсушават.
2
Имамбаялдъ 2Пържат се за 3–4 минути от всяка страна в тиган с около 1 пръст сгорещено олио. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
3
Имамбаялдъ 3Лукът се реже на полумесеци, чесънът и магданозът се наситняват, а доматите се нарязват на кубчета.
4
Имамбаялдъ 4В купа се смесват лукът, чесънът, сухата мента, сол, черен пипер, доматите, магданозът, 2 с. л. зехтин и се разбърква.
5
Имамбаялдъ 5Патладжаните се слагат в подходящ съд, с разреза нагоре. Върху тях се разпределя доматената смес.
6
Имамбаялдъ 6Лимоновият сок се разбърква със захарта, останалия зехтин и малко вода. С получената смес се поливат патладжаните.
7
Имамбаялдъ 7Съдът се похлупва и ястието се готви 40 минути на слаб огън. Сервира се с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2016
Страхотно!! Отдавна не ми е било толкова вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2016
Ето я
2.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2016
Получи се уникално:):) Само докато се обърна и тавата беше празна и питаха за още
1.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2016
Стана страхотно вкусна . Само от доматите имаше малко сок в повече , но вкусът е уникален. Става да се яде и студена.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


223 ДУШИ ОНЛАЙН
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта