Индийски пържен ориз

Дата: 02.11.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г ориз "Басмати"
1/2 индийско орехче
1 чушка
1 морков
1 глава лук
50-60 г масло
250 г замразен грах
1 ч. л. сол
1 канелена кора
3-4 дафинови листа
1/2 ч. л. къри
 

Начин на приготвяне:
1
Индийски пържен оризОризът се сипва в тенджера с кипяща, подсолена вода, в която са поставени канелената кора и дафиновите листа. Вари се до готовност.
2
Индийски пържен ориз 2Зеленчуците се нарязват надребно и се запържват в тиган с предварително загрятото масло.
3
Индийски пържен ориз 3Зеленчуците се подправят с наситненото индийско орехче, разбъркват се и след 1 минута се поръсват с къри. Разбъркват се, сипва се грахът, посолява се и се добавя оризът. Пържи се кратко и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2014
Стана много вкусно, благодаря за рецептата
1.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2014
Обожавам ориз басмати. Толкова е лек и въздушен.. А ако към тази рецепта се добавят малко куркума и кориандър- ще си облизвате пръстите.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Todor Georgiev се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта