Индийски самосас

Източник: Бон Апети
Дата: 10.06.2003
Индийски самосас
 
Необходими продукти:
250 г брашно
5 с. л. разтопено краве масло
2-3 щипки сол
200-250 г картофи
200 г замразен грах
1 стрък лук
1 люта чушка
1 резен джинджифил (1/2 ч. л. сух)
1 ч. л. къри
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. семена кориандър
2 щипки кимион
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Индийски самосас
Брашното се пресява в купа, добавят се маслото, солта, няколко супени лъжици студена вода и се разбърква, докато се захване тесто. Омесва се на ръка и се оставя да втаса.
2
Индийски самосас 2
Картофите се нарязват на малки кубчета и се варят с малко вода за 4-5 минути в микровълнова фурна на пълна мощност. След това се намачкват на пюре.
3
Индийски самосас 3
Джинджифилът, лукът и лютата чушка се нарязват на много ситно. Запържват се в дълбок тиган заедно със семената кориандър и се поръсват с къри, кимион и сол на вкус.
4
Индийски самосас 4
В тигана с подправките се добавят грахът и намачканите картофи. Плънката се разбърква добре, след което се оттегля от котлона и се оставя да се охлади.
5
Индийски самосас 5
Тестото се разделя на малки топки, които се разточват на тънки кори. От корите с метален пръстен или чаша с широко гърло се отрязват кръгчета.
6
Индийски самосас 6
Краищата на тестените кръгчета се намазват с вода, а в средата им се слага охладената плънка. Сгъват се във формата на полумесец и краищата им се притискат с вилица.
7
Индийски самосас 7
Самосас се пържат в обилно количество умерено загрята мазнина, докато се зачервят (3-4 минути).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: