Индонезийска пилешка супа (сото аям)

Овкусена с микс от екзотични подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
400 г тънки оризови нудли
100 г соеви кълнове
4 яйца
1 връзка пресен лук
1/4 връзка пресен кориандър
4 червени тайландски люти чушки
1 лайм
сол и черен пипер на вкус

за пастата:
50 г пресен джинджифил
8 скилидки чесън
2 ч. л. черен пипер на зърна
3 ч. л. кориандър
2 ч. л. кимион
2 ч. л. куркума

за бульона:
2 глави лук
1 пръчка канела
8 бр. карамфилчета (пъпки)
2 звездовидни анасона
1 дафинов лист
1 стрък лимонова трева
олио за пържене



Начин на приготвяне:
1
Индонезийска пилешка супа (сото аям)
Пастата се приготвя като обелените джинджифил и чесън се счукват в хаванче, заедно с черния пипер на зърна. Прибавят се кориандърът, кимионът и куркумата, и хубаво се разбърква. Пилето се разполовява, намазва се с получената паста и се оставя 30 минути, да се маринова.
2
Индонезийска пилешка супа (сото аям) 2
Лукът за бульона се наситнява и се запържва в олио, докато се карамелизира. Добавя се пилето и се готви 10 минути. Наливат се около 3 л вода, слагат се завързаните в марля пъпки карамфил, анасон, канела, дафинов лист и счукана лимонова трева. Готви се, докато пилето се свари.
3
Индонезийска пилешка супа (сото аям) 3
След това месото се изважда, обезкостява се и се нарязва на парчета. Марлята се отстранява и супата се овкусява със сол и черен пипер.
4
Индонезийска пилешка супа (сото аям) 4
Яйцата се сваряват за 8 минути, охлаждат се и се обелват. Нудлите се заливат с гореща вода. Соевите кълнове се бланшират. Кориандърът и пресният лук се наситняват, а чушките се режат на шайби.
5
Индонезийска пилешка супа (сото аям) 5
В купи за сервиране се сипва от нудлите. Заливат се с горещия бульон и се слагат месо, соеви кълнове, чушки, пресен лук, разполовено яйце, резен лайм и кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.09.2014
и тази супа ще опитаме!
1.
Изпрати
лично съобщение

15.09.2014
Изглежда прекрасно! Със сигурност ще пробвам! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: