Ирландска яхния с агнешко месо

Дата: 16.03.2009
Източник: Бон Апети
Ирландска яхния с агнешко месо
 
Необходими продукти:
1 - 1 ½ кг агнешка плешка
1 ч. л. сос “Уорчестър”
1 връзка пресен магданоз
1 резен пащърнак
1 стрък праз лук
3 глави лук
3-4 картофа
3-4 моркова
100 г ирландско зеле
букет „Гарни” (дафинов лист, мащерка и магданоз)
 

Начин на приготвяне:
1
Ирландска яхния с агнешко месо Агнешката плешка се нарязва на порционни парчета, които се поставят в тенджера, заливат се със студена вода и се кипват.
2
Ирландска яхния с агнешко месо  2Обелените картофи, пащърнакът, морковите, празът и кромидът се нарязват на по-едри парчета.
3
Ирландска яхния с агнешко месо  3След като кипне, бульонът се отцежда, месото се изплаква и се слага в тенджера заедно с нарязаните пащърнак, моркови и лук.
4
Ирландска яхния с агнешко месо  4Продуктите се заливат с вода, колкото да ги покрие, прибавя се букет „Гарни” и ястието се вари на бавен огън около 1 - 1 1/2 час.
5
Ирландска яхния с агнешко месо  520 минути преди ястието да се свали от котлона, се добавят нарязаните картофи и зеле.
6
Ирландска яхния с агнешко месо  6Накрая яхнията се подправя с наситнен пресен магданоз, овкусява се със сос”Уорчестър” и се сервира в дълбоки чинии.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта