Испански чурос с течен шоколад

Дата: 11.09.2009
Източник: Бон Апети
Испански чурос с течен шоколад
 
Необходими продукти:
450 г брашно
50 мл олио
1/2 к. л. сол
2 с. л. пудра захар за поръсване
олио за пържене
300 г натурален шоколад
1 л прясно мляко
1 с. л. царевично брашно
4 с. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Олиото и солта се поставят в тенджера с 500 мл вода. След като заври, огънят се намалява. Добавя се брашното и се бърка, докато сместа стане достатъчно гъста, за да се оформят топчета.
2
Сгорещява се олио за пържене. С помощта на супена лъжица от сместа се оформят топчета и се пускат в олиото за около 2–3 минути, докато станат златисти. Изваждат се и се ръсят с пудра захар.
3
Половината от млякото се вари на бавен огън заедно с натрошения шоколад. Другата половина се разбърква с царевичното брашно и захарта и се прибавя към шоколадовия сос. Сгъстяването продължава на бавен огън, докато консистенцията стане гладка и хомогенна. След това се оттегля от огъня и се охлажда, като постоянно се бърка.
4
Чуросите се поднасят топли с охладения на стайна температура шоколадов сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


188 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта