Испански великденски хляб (орнасо)

Дата: 13.04.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 кубче жива мая
1/2 с. л. захар
1 ч. л. риган
500 г брашно
100 мл бяло вино
3 с. л. свинска мас
300 г наденица „Чоризо“
250 г бекон
5 сварени яйца
жълтък за намазване
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Испански великденски хляб (орнасо)Маята се разтваря в малко вода, заедно със захарта и се оставя да шупне.
2
Испански великденски хляб (орнасо) 2Брашното се смесва със сол и ригана.
3
Испански великденски хляб (орнасо) 3Добавят се шупналата мая, виното, 200 мл вода и разтопената мас.
4
Испански великденски хляб (орнасо) 4Разбърква се и се замесва меко и еластично тесто, което се оставя за 30 минути в хладилник.
5
Испански великденски хляб (орнасо) 5След това тестото се разточва на правоъгълник.
6
Испански великденски хляб (орнасо) 6Двата края се прегъват навътре и се прехлупват. Оставя се в хладилник за 30 минути. Така общо 3 пъти.
7
Испански великденски хляб (орнасо) 7Тестото се разделя на 2 части.
8
Испански великденски хляб (орнасо) 8Всяка част се разточва на правоъгълник с размери 30 х 50 см.
9
Испански великденски хляб (орнасо) 9Краищата се изрязват, за да се заравни, а изрезките се запазват за декорация.
10
Испански великденски хляб (орнасо) 10Едната кора се поставя в тава с незалепващо покритие и отгоре се слагат парчета чоризо, кубчета бекон и шайби сварени яйца.
11
Испански великденски хляб (орнасо) 11Краищата на кората се намазват с жълтък, разбит с малко вода.
12
Испански великденски хляб (орнасо) 12Покрива се с другата кора и се притиска хубаво по края, за да може двете кори да се залепят една за друга.
13
Испански великденски хляб (орнасо) 13По крищата отново се маже с разбит жълтък.

14
Испански великденски хляб (орнасо) 14Оформя се борд от усукани лентички тесто, като леко се притискат, за да се залепят.
15
Испански великденски хляб (орнасо) 15Цялата повърхност се намазва с разбит жълтък и се украсява с ленти тесто. Пече се 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.
16
Испански великденски хляб (орнасо) 16Охлажда се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2015
Мноооого вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта