Истим кебап (задушен кебап)

Дата: 29.05.2004
Източник: Бон Апети
Истим кебап (задушен кебап)
 
Необходими продукти:
1 агнешки джолан
1 к. ч. олио
1 тиквичка
1 морков
1 глава лук
по 1/2 ч. л. сол, черен пипер, червен лют пипер и риган
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
2 дафинови листа
1 патладжан
1 камба и домат за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Истим кебап (задушен кебап)В тенджера със силно нагорещено олио се пържи месото, като се върти, за да се получи коричка от всички страни. След това се прибавят нарязаните на много едро лук и моркови, доматеното пюре, подправките и накрая вода, колкото да покрие месото. Всичко се задушава под капак около 40 минути.
2
Истим кебап (задушен кебап) 2Патладжанът се бели на ивици, реже се на филии и се панира с брашно.
3
Истим кебап (задушен кебап) 3Месото се изважда от тенджерата, а сосът се прецежда, така че да се отделят зеленчуците. Отцедените от излишното олио филии патладжан се подреждат в купичка във формата на звезда. В средата се слага обезкостеното месо, покрива се с краищата на патладжана и се обръща.
4
Истим кебап (задушен кебап) 4Пакетираното с патладжан месо се поставя в порционна чиния. На клечка за зъби се нанизват по кръгче от домата и камбата, забожда се върху месото и се пече 20 минути в умерено загрята фурна. Ястието се полива с прецедения от зеленчуците бульон и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта