Италианска паста с пълнеж

Дата: 19.06.2004
Източник: Бон Апети
Италианска паста с пълнеж
 
Необходими продукти:
100 г краве масло
1 връзка рукула
3 филета аншоа
3 скилидки чесън
4–5 с. л. зехтин
150 г пшеничен грис
4 яйца
350 г брашно (тип 500)
100 г сирене „Маскарпоне”
100 г сирене „Моцарела”
75 г брашно
50 г сирене „Пармезан”
200 г извара
3 щипки индийско орехче
150 мл прясно мляко
2 връзки рукула
1/2 глава лук
1 домат
 

Начин на приготвяне:
1
Италианска паста с пълнежВ тиган се загрява 1/2 от маслото и в него се пържи до зачервяване нарязаният на много ситно лук. Рукулата се нарязва на много тънки ивици, изсипва се при запържения лук, посолява се и се пържи 10 минути. Изварата се слага при готовата рукула и се разбърква.
2
Италианска паста с пълнеж 2Прясното мляко се сварява с масло, посолява се и се поръсва с индийското орехче.
3
Италианска паста с пълнеж 3Щом млякото заври, се поставят брашното и настърганият „Пармезан”, добре се разбърква и се прибавя сместа от тигана. Слага се моцарелата и се разбърква, докато се разтопи.
4
Италианска паста с пълнеж 4Сместа се оставя да престои в хладилник, разбърква се, добавя се маскарпонето и отново се бърка.
5
Италианска паста с пълнеж 5Тестото се приготвя, като брашното се изсипва на подходящ плот, в средата се оформя гнездо, в което се счупват яйцата. Прибавя се и пшениченият грис и се омесва добре. Готовото тесто се увива в найлоново фолио и се поставя в хладилник, за да стегне за 2 часа.
6
Италианска паста с пълнеж 6След това тестото се разточва на много тънка правоъгълна кора, изравнява се отстрани и се режат еднакво големи правоъгълници. Върху всеки се поставя част от плънката и се затваря.
7
Италианска паста с пълнеж 7Чесънът се нарязва на тънки филийки и се запържва в сгорещения зехтин. След това се прибавя аншоата, с вилица се разкъсва рибата, прибавят се нарязаната надребно рукула и доматът (на кубчета) и се разбърква.
8
Италианска паста с пълнеж 8В дълбока тенджера се наливат 3–4 л вода. След като заври, се посолява и вътре се слагат равиолите за 1–2 минути. Изваждат се, подреждат се в чиния и се поливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта