Италианска сватбена супа

Дата: 17.02.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,7 л пилешки бульон
200 г пресен спанак
150 г паста „Орзо“
200 г домати от консерва на кубчета
2 моркова
2 стръка селъри
1 глава лук
3 с.л. зехтин
сирене „Грана падано” за поръсване
сол и черен пипер на вкус
за топчетата:
500 г кайма смес
2 яйца (размер М )
80 г галета
40 г сирене „Грана падано”
1 скилидка чесън
1 ч.л. сух босилек
4 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Италианска сватбена супаМорковите, селърито и лукът се обелват, измиват се и се нарязват на кубчета.
2
Италианска сватбена супа 2Зеленчуците се запържват в зехтина, докато омекнат, налива се бульонът, подправя се със сол и черен пипер, поставя се капак и супата се оставя да къкри за около 30 минути на умерен огън.
3
Италианска сватбена супа 3В купа се смесват настърганото сирене „Грана падано“, каймата, яйцата, галетата, босилека, солта и пиперът, половината зехтин и смачкана на паста с малко сол скилидка чесън. Замесва се кайма, от която се оформят малки топчета.
4
Италианска сватбена супа 4Топчетата се пържат на два пъти в останалия захтин до златисто от двете страни.
5
Италианска сватбена супа 5Към супата се слагат топчетата, доматите, пастата, оставя се на котлона за около 10 минути на умерен огън.
6
Италианска сватбена супа 6След това се добавя и измитият спанак. По желание супата се сервира с настъргано сирене „Грана падано“.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2014
Много ароматна и вкусна супа, а сиренето \"Грана падано\" е чудесно допълнения към традиционния италиански специалитет. Опитайте.
3.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2014
Стана прекрасна супа, макар и да забравих пастата :)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2014
пропуснах 2-3 съставки на супата / селъри и сиренето/, но стана пак много вкусна. Със запържени топчета и чесъна супата има друг вкус.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2014
Пробвах с телешки булъон разреден с вода 2:1.В България не е лесно да се купи готов булъон, както е в другите страни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта