Италиански мекици

Типичен специалитет от карнавалната кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 18.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно 00
4 яйца (размер M)
50 г краве масло
80 г захар
30 мл тъмен ром
1 портокал
1/2 пакетче бакпулвер (пакетчето е 10 г)
1 пакетче бурбонска ванилова захар (10 г)
1 щипка сол
олио за маслена баня
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Италиански мекици
В купата на робот се слагат брашното, ваниловата захар, кората от портокала, бакпулверът, захарта, разтопеното масло, солта, 3 яйца и 1 жълтък (белтъкът не се използва), ромът и се замесва тесто. Прибавят се около 2 с. л. портокалов сок.
2
Италиански мекици 2
Прехвърля се на плота и се дозамесва още 20 минути, докато стане гладко и твърдо като за паста. Покрива се с пластик и се оставя да почине за около 30 минути.
3
Италиански мекици 3
След това тестото се разточва с машина за паста или с точилка на тънка кора.
4
Италиански мекици 4
От него се изрязват къдрави лентички, които се оплитат на възел.
5
Италиански мекици 5
Тестото се пържи в загрято на 170-180 градуса олио до златисто. След това се отцежда върху салфетка, за да се поеме излишната мазнина.
6
Италиански мекици 6
Мекиците се поднасят поръсени с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2014
идеален десерт
4.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2014
супер :)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2014
Много са вкусни!
2.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2014
да
1.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2014
Тази рецепта за италиански мекици ми прилича на рецептата за Мафиши! Много са вкусни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: