Изабел дьо Франс

Дата: 18.03.2005
Източник: Бон Апети
Изабел дьо Франс
 
Необходими продукти:
300 г кръгъл ориз
2 дафинов лист
100 мл бяло вино
3 скилидки чесън
1 глава лук
кожите и костите от пилешките гърди
1 ч. л. пюре от трюфели
200 мл сметана
200 г скариди
1 бр. пилешки гърди
4-5 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
300 мл бяло вино
500 г спанак
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Изабел дьо ФрансБялото вино се кипва заедно с отделените от пилешките гърди кости и кожички, сол, черен пипер и дафинов лист.
2
Изабел дьо Франс 2Наливат се 100 мл вода. Добавят се пилешките гърди, ври 15 минути, след което пилешките гърди се изваждат. Бульонът се прецежда и се оставя да ври, докато се редуцира на половина.
3
Изабел дьо Франс 3Оризът се запържва в предварително загретия зехтин. Когато стане стъклен, се добавят наситнените лук и чесън. Налива се малко от бульона и след като се поеме, се наливат 300 мл вино.
4
Изабел дьо Франс 4Спанакът се наситнява и се запържва с останалия чесън за 1-2 минути в предварително загрят зехтин. Добавя се към сварения ориз. Настъргва се пармезан.
5
Изабел дьо Франс 5Сметаната ври, за да се редуцира наполовина, след което се прибавя към бульона. Добавят се скаридите и трюфелите. Връщат се пилешките гърди.
6
Изабел дьо Франс 6Сервира се, като върху ризото се поставят пилешките гърди и се полива със сос със скариди и трюфели.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


250 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта