Изкушение от праскови с бонбони от жълтъци

Торта с белтъчни блатове, сметанов крем, праскови и украса от бонбони
Източник: Бон Апети
Дата: 17.07.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
110 г шоколадов кувертюр
80 г захар
1 с. л. какао
ванилова есенция
200-250 мл готварска сметана
6-7 с. л. пудра захар
ванилова есенция
4 белтъка
300 г захар
шоколадови пръчици за поръсване
4 жълтъка


Начин на приготвяне:
1
Изкушение от праскови с бонбони от жълтъци
Белтъците и захарта се разбиват с миксер на бавни обороти, докато сместа се сгъсти.
2
Изкушение от праскови с бонбони от жълтъци 2
В покрита с хартия за печене тава с помощта на пош се оформят 3 диска от сместа. (За улеснение върху хартията предварително се начертават окръжности.) Блатовете се изсушават във фурна при температура 50 градуса за около 2 часа.
3
Изкушение от праскови с бонбони от жълтъци 3
Жълтъците се слагат в студена тенджера, сипва се захарта и се загряват на котлона 1-2 минути, докато се сгъстят. Бърка се непрекъснато и се внимава да не се пресече.
4
Изкушение от праскови с бонбони от жълтъци 4
Сгъстената смес се сваля от котлона и се охлажда. След това се поръсва с какаото и се ароматизира с ваниловата есенция.
5
Изкушение от праскови с бонбони от жълтъци 5
Сипва се пудрата захар и се бърка, докато се хомогенизира.
6
Изкушение от праскови с бонбони от жълтъци 6
От тестото се оформят топчета, подреждат се върху решетка и се оставят да изсъхнат.
7
Изкушение от праскови с бонбони от жълтъци 7
Сметаната се разбива с миксер на пяна и постепенно се добавя захарта, като се внимава да не се пресече. Готовият крем се ароматизира с ванилия.
8
Изкушение от праскови с бонбони от жълтъци 8
Единият от блатовете се поставя в плоска чиния и се намазва с крема. Отгоре се подреждат нарязани на тънки резени праскови. Слага се вторият блат и процедурата се повтаря.
9
Изкушение от праскови с бонбони от жълтъци 9
Последният блат също се намазва с крема и се поръсва с шоколадови пръчици.
10
Изкушение от праскови с бонбони от жълтъци 10
Шоколадовият кувертюр се разтопява в микровълнова фурна, в него се потопяват бонбоните и се подреждат върху десерта.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: