Измирски кюфтета

Хем приличат на родните кюфтета по чирпански, хем са различни
Източник: Бон Апети
Дата: 21.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г смляно телешко месо
600 г картофи
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 консерва домати
1 с. л. доматен концентрат
2 филийки стар хляб
1 яйце
50 мл олио
250 мл вода
1/3 ч. л. сода бикарбонат
сол и черен пипер



Начин на приготвяне:
1
Измирски кюфтета

Лукът се нарязва на много ситно. Хлябът се слага в блендер и се смила, докато стане на трохи.

 


2
Измирски кюфтета 2

В купа се смесват месото, хлебните трохи, яйцето, лукът, содата, черен пипер и сол. Размесва се добре.

 


3
Измирски кюфтета 3

Оформят се кюфтета с големината на орех, които се запържват в олиото и се изваждат от съда.

 


4
Измирски кюфтета 4

Картофите се обелват и се нарязват на лодки. Запържват се в същия съд. Чесънът се нарязва наситно и се добавя към картофите.

 


5
Измирски кюфтета 5

Сипва се доматеният концентрат след това се налива водата. Слагат се доматите.

 


6
Измирски кюфтета 6

Подреждат се кюфтета и се пече за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.


 




Съвети: Каймата е добре да се покрие с фолио за свежо съхранение и да престои в хладилник за 4–5 часа.

По желание може да се прибавят 2–3 зелени лютиви чушки.



Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: