Качамак-мусака със спанак и печурки

Дата: 08.05.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500-600 г спанак
1/2 кофичка кисело мляко
150 г кашкавал
1 ч. л. сол
1 с. л. зехтин
1 кубче зеленчуков бульон
2 домата (1 с. л. доматено пюре)
2 стръка пресен лук
20 г масло
200 г инстантен качамак
250 г печурки
2 яйца
 

Начин на приготвяне:
1
Качамак-мусака със спанак и печуркиСпанакът се попарва с вряла вода и веднага след това се залива със студена вода, за да се охлади. Отцежда се и се нарязва наситно.
2
Качамак-мусака със спанак и печурки 2Гъбите се нарязват на филийки и се изсипват в тенджера с предварително загретите масло и зехтин. Добавя се наситненият лук и се запържва.
3
Качамак-мусака със спанак и печурки 3Щом гъбите омекнат, се добавя спанакът, посолява се и хубаво се разбърква.
4
Качамак-мусака със спанак и печурки 4Доматите се нарязват на малки кубчета, добавят се в тенджерата и всичко се задушава 5-10 минути под капак.
5
Качамак-мусака със спанак и печурки 5В отделен съд се налива вода, стрива се кубчето бульон и се загрява. Щом водата кипне, се сипва качамакът и се бърка, докато се сгъсти.
6
Качамак-мусака със спанак и печурки 6Половината от качамака се разстила на дъното на предварително намазнена тава и върху него се разпределя половината от спанака.
7
Качамак-мусака със спанак и печурки 7Отгоре се слагат последователно останалият качамак и спанакът.
8
Качамак-мусака със спанак и печурки 8Яйцата за заливката се разбиват с киселото мляко. Посолява се на вкус.
9
Качамак-мусака със спанак и печурки 9Ястието се покрива равномерно с приготвената заливка.
10
Качамак-мусака със спанак и печурки 10Отгоре се поръсва с настърган кашкавал и се пече 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Преди консумация се оставя да стегне за около 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта