Качамак на тиган с карначета и броколи

Дата: 04.12.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г карначета
1 ч. л. сол
1 ч. л. босилек
1 ч. л. магданоз
2 с. л. зехтин
1/2 голяма глава лук
1 буркан стерилизирани домати
300 г броколи
2 с. л. олио
2 кубчета зеленчуков бульон
50-80 г стафиди
100 г кашкавал
250 г инстантен качамак
1/2 ч. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Качамак на тиган с карначета и броколиВ тенджера се наливат 1,2 л вода, стриват се бульоните и щом водата кипне, се сипва качамакът. Вари се 2-3 минути, като се бърка.
2
Качамак на тиган с карначета и броколи 2Готовият качамак се сипва в предварително намаслена правоъгълна тава и се оставя да се охлади.
3
Качамак на тиган с карначета и броколи 3Лукът се нарязва наситно и се запържва за 10 секунди в тенджера с предварително загретия зехтин. След това се налива 1 пръст топла вода и се оставя на котлона, докато водата се изпари.
4
Качамак на тиган с карначета и броколи 4Доматите се пюрират заедно с босилека и магданоза, поръсват се със сол и захар и се наливат при лука. Варят се 10 минути, след което се добавят броколите.
5
Качамак на тиган с карначета и броколи 5Карначетата се нарязват на по три части и се запържват в дълбок тиган с предварително загрятото олио. След това се изваждат в чиния.
6
Качамак на тиган с карначета и броколи 6Охладеният качамак се нарязва на квадратни парчета и се запържва в мазнината от карначетата. След това запърженият качамак се разпределя в малки глинени съдове, полива се с доматен сос с броколи и отгоре се поръсват стафидите.
7
Качамак на тиган с карначета и броколи 7Във всяка порция се нареждат по няколко парчета карначе и се поръсват с настърган кашкавал. Ястието се запича в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато кашкавалът се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта