Качамак с кашкавал и горски гъби

Дата: 16.03.2004
Източник: Бон Апети
Качамак с кашкавал и горски гъби
 
Необходими продукти:
200 г царевично брашно
1 скилидка чесън
1 кубче зеленчуков бульон
1/2 в. ч. бяло вино
3–4 с. л. олио
3–4 стръка пресен лук
1 буркан консервирани горски гъби (250 г)
1 ч. л. сол
50 г кашкавал
1 лист салвия
 

Начин на приготвяне:
1
Качамак с кашкавал и горски гъбиЦаревичното брашно се сварява в подсолена вода в съотношение 1:4. Бърка се непрекъснато, докато се получи каша. След това се настъргва кашкавалът и се разбърква.
2
Качамак с кашкавал и горски гъби 2Получената смес се изсипва в намаслена продълговата форма за кекс и се изчаква да се охлади, за да се желира.
3
Качамак с кашкавал и горски гъби 3Чесънът и бялата част на лука се нарязват наситно и се запържват за половин минута в сгорещеното олио. Добавят се отцедените от маринатата и почистени от подправките гъби, пържи се още 1–2 минути. Налива се виното, овкусява се с кубчето бульон и салвията.
4
Качамак с кашкавал и горски гъби 4Желираният качамак се обръща, за да се отдели от съда. Нарязва се на филии.
5
Качамак с кашкавал и горски гъби 5При сервиране във всяка чиния се поставят по няколко резена от качамака, покриват се с гъбената плънка, настъргва се кашкавал и се поръсва с накълцаните пера зелен лук. По желание кашкавалът може да се запече до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта