Качамак с луканка и кашкавал

Дата: 03.03.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г царевичен грис за качамак
40 г краве масло (+ за намазване)
300 мл прясно мляко
1 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус
за гарниране:
250 г чери домати
150 г пушен кашкавал
100 г луканка
60 г зелени маслини (без костилки)
 

Начин на приготвяне:
1
Качамак с луканка и кашкавалВ съд се загряват млякото и 300 мл вода. Прибавят се маслото, сухият чесън, сол и черен пипер на вкус. Сипва се царевичният грис и се готви, докато се сгъсти.
2
Качамак с луканка и кашкавал 2Прехвърля се в тава, намазана с масло, заравнява се, като не трябва да се получава дебел слой и се покрива с прозрачно фолио, за да не хваща кора. Охлажда се.
3
Качамак с луканка и кашкавал 3Луканката, кашкавалът и маслините се нарязват.
4
Качамак с луканка и кашкавал 4Качамакът се реже на четири и се слага в намазана с масло тава. Намазва се и отгоре с масло и се пече в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до златисто – около 20 минути.
5
Качамак с луканка и кашкавал 5Изважда се от фурната и се гарнира с луканката, кашкавала и маслините.
6
Качамак с луканка и кашкавал 6Запича се за кратко – докато кашкавалът се разтече.
7
Качамак с луканка и кашкавал 7Поднася се с разполовените домати.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2016
Приготвих го с шунка, моцарела и пушено сирене. Много приятно се получи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта