Качамак

Дата: 06.03.2014
Източник: Таня
ТИТЛА: Хоби готвач
Качамак
 
Необходими продукти:
1 кг царевично брашно
3 л вода
1 ч. л. сол
сирене (по желание)
1 пакетче масло (за поръсване)
свински гърди или ребра (по желание)
 

Начин на приготвяне:
1
КачамакИзпържват се свинските меса и се разтапя или препържва маслото.
2
Качамак 2Водата се кипва добре с 1 ч. л. сол. Изсипва се царевичното брашно.
3
Качамак 3Оставя се за няколко секунди и започва да се обърква, леко, с дървена лъжица.
4
Качамак 4Бърка се енергично, до получаване на гладка смес. Отдръпва се от огъня и започва да се реди: ред от тестото, сирене и мазнина и отново - втори ред тесто, сирене и мазнина и така докато се свършат продуктите.
5
Качамак 5Най-отгоре се изсипват месата и се консумира топло.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2014
Чудесно разнообразие в студеното време
1.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2014
Качамака е вкусен и поръсен с трапезна чубрица и чаша айран
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта