Калабрийска пица с патладжани

Дата: 24.09.2004
Източник: Бон Апети
Калабрийска пица с патладжани
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. брашно
зехтин за поливане
няколко листа риган
3-4 стръка магданоз
100 г кашкавал
100 г салам “Мусала”
1 домат
1 патладжан
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. бакпулвер
2 с. л. маргарин (30-40 г)
1/2 ч. ч. нишесте
1 ч. ч. прясно мляко
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Калабрийска пица с патладжаниПатладжанът се обелва на ивици и се нарязва на колелца, поръсва се със сол и се оставя за 20 минути, за да се отцеди горчивият му сок. След това колелцата се изплакват и подсушават. Запържват се в малко мазнина по минута от всяка страна.
2
Калабрийска пица с патладжани 2Пресятото брашно, солта, нишестето и бакпулверът се смесват в купа. Добавя се маргаринът, постепенно се налива млякото. Тестото се омесва, докато стане леко лепкаво, покрива се и почива 10 минути. Разточва се, като плотът и точилката се набрашняват. Оформеният блат се поставя в тефлонова или намаслена тава (за 26-28 см блат) и се пече на 180 градуса около 5 минути.
3
Калабрийска пица с патладжани 3Нарязаните на тънки колелца домати се нареждат върху запечения блат, поръсват се с наситнения магданоз, отгоре се покриват с патладжанените колелца, следват кръгчетата салам и кубчетата кашкавал. Поръсва се с накъсаните листа риган.
4
Калабрийска пица с патладжани 4Пицата се пече на 180 градуса около 10 минути. Когато стане готова, се полива със зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта