Калкан Бялата къща

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г калкан
олио за пържене
черен пипер и сол на вкус
1 ч. л. мащерка
4-5 стръка копър
4-5 стръка девесил
2 парченца топено сирене
2 глави лук
2 моркова
3-4 картофа
4 скилидки чесън
50 г краве масло
200 мл бяло вино
брашно за овалване
 

Начин на приготвяне:
1
Калкан Бялата къща
Калканът се осолява, овалва се в брашно и се пържи от двете страни в предварително загрято олио, докато се зачерви. След това се отцежда от излишната мазнина.


2
Калкан Бялата къща 2Лукът и чесънът се нарязват наситно, а морковите и предварително сварените и обелени картофи се настъргват на ренде.
3
Калкан Бялата къща 3
Маслото се разтопява в тиган и в него се запържват лукът и морковите. След това се налива виното и зеленчуците се овкусяват с мащерка, чесън и девесил.


4
Калкан Бялата къща 4В тигана се изсипват настърганите картофи, разбърква се, прибавя се калканът и се оставя да къкри на тих огън 10-15 минути. След това се добавя топеното сирене и когато то се разтопи, ястието се оттегля от огъня, поръсва се със ситно нарязан копър и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта