Калмари "Маринара"

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 27.11.2008
Калмари
 
Необходими продукти:
500 г калмари
2 домата
2 скилидки чесън
1 глава лук
10-12 маслини
4-5 стръка магданоз
5-6 с. л. зехтин
1-2 с. л. кедрово семе
1-2 с. л. стафиди
2-3 щипки риган


Начин на приготвяне:
1
Калмари
Лукът и чесънът се нарязват надребно и се запържват в 5-6 с. л. зехтин за 2-3 минути.
2
Калмари
Добавят се нарязаните на кубчета домати.
3
Калмари
Стафидите и нарязаните маслини се смесват със запържените продукти и се посоляват. Задушават се под капак около 10-15 минути.
4
Калмари
Почистените калмари се нарязват на колелца и се слагат в тигана заедно с ригана.
5
Калмари
Ястието се поръсва с кедрово семе.
6
Калмари
Запича се 10 минути и се поднася поръсено с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: