Калмари с мастика

Гост: Оливие Рош
Източник: Бон Апети
Дата: 16.11.2002
Калмари с мастика
 
Необходими продукти:
600 г калмари
1 ч. ч. прясно мляко
150 мл сметана
1/2 връзка магданоз
6-7 скилидки чесън
100 мл мастика
черен пипер
5 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Калмари с мастика
Калмарите се измиват, вътрешностите и гръбначната мека кост се отстраняват, а месото се нарязва на шайби. Пържи се 10 минути в силно сгорещено олио.
2
Калмари с мастика 2
Магданозът се нарязва наситно, смесва се със счукания чесън и се добавя при калмарите заедно с мастиката, солта и пипера. Запържва се няколко минути.
3
Калмари с мастика 3
След това се наливат млякото и сметаната, ястието ври 1 минута, сваля се от котлона и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: