Кълцан пастет от пилешки дробчета

Дата: 13.11.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки дробчета (охладени)
80 г патешка мас
2 сварени яйца
1 глава лук
1 скилидка чесън
4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
за сервиране:
кисели краставички
хрян от буркан
 

Начин на приготвяне:
1
Кълцан пастет от пилешки дробчета Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в 20 г от маста.
2
Кълцан пастет от пилешки дробчета  2Щом започнат да се карамелизират, се добавят почистените дробчетата и наситненият магданоз.
3
Кълцан пастет от пилешки дробчета  3Съдът се оставя на огъня, докато дробчетата станат готови.
4
Кълцан пастет от пилешки дробчета  4След това се прехвърлят в блендер, прибавят се останалата мас, нарязаните яйца, сол и пипер на вкус.
5
Кълцан пастет от пилешки дробчета  5Разбива се на няколко пъти, но не бива да става на пюре.
6
Кълцан пастет от пилешки дробчета  6Пастетът се прехвърля в намазан с мас терин, заравнява се, покрива се с фолио и се оставя в хладилник за поне 2 часа.
7
Кълцан пастет от пилешки дробчета  7Охладеният пастет се поръсва с черен пипер и се сервира с кисели краставички и хрян.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2015
Деница, може да замениш патешката мас с краве масло.
1.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2015
Патешката мас може ли да се замени с нещо друго?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта