Кълцан пастет от пилешки дробчета

Апетитна разядка
Източник: Бон Апети
Дата: 25.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки дробчета (охладени)
80 г патешка мас
2 сварени яйца
1 глава лук
1 скилидка чесън
4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус

за сервиране:
кисели краставички
хрян от буркан


Начин на приготвяне:
1
Кълцан пастет от пилешки дробчета
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в 20 г от маста.
2
Кълцан пастет от пилешки дробчета  2
Щом започнат да се карамелизират, се добавят почистените дробчетата и наситненият магданоз.
3
Кълцан пастет от пилешки дробчета  3
Съдът се оставя на огъня, докато дробчетата станат готови.
4
Кълцан пастет от пилешки дробчета  4
След това се прехвърлят в блендер, прибавят се останалата мас, нарязаните яйца, сол и пипер на вкус.
5
Кълцан пастет от пилешки дробчета  5
Разбива се на няколко пъти, но не бива да става на пюре.
6
Кълцан пастет от пилешки дробчета  6
Пастетът се прехвърля в намазан с мас терин, заравнява се, покрива се с фолио и се оставя в хладилник за поне 2 часа.
7
Кълцан пастет от пилешки дробчета  7
Охладеният пастет се поръсва с черен пипер и се сервира с кисели краставички и хрян.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2015
Деница, може да замениш патешката мас с краве масло.
1.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2015
Патешката мас може ли да се замени с нещо друго?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


202 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: