„Камамбер“ с боровинков сос

Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2010
„Камамбер“ с боровинков сос
 
Необходими продукти:
500 г сирене „Камамбер“
3 яйца
150 г брашно
150 г галета
олио за пържене
120 г пресни боровинки
4 с. л. захар
2 с. л. сладко от боровинки


Начин на приготвяне:
1
Сиренето се реже на еднакви триъгълници, които се овалват в брашното, потапят се в разбитите яйца, и много внимателно се натриват с галета.
2
Триъгълниците се пържат до златисто в сгорещеното олио на маслена баня за около 3–4 минути. След това се поставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
3
Сосът се приготвя, като в тиган се поставят боровинките, заедно със захарта. Оставя се да ври на умерен огън около 15 минути, след което се добавя сладкото от боровинки и сосът се оттегля от огъня.
4
Сервира се като в чинии се поставя от сиренето и се залива с по 1–2 лъжици от соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: