Камби с телешко по италиански

Дата: 02.12.2008
Източник: Бон Апети
Камби с телешко по италиански
 
Необходими продукти:
1 кг камби
1 ч. л. босилек
1 ч. л. чесън на прах
5-6 стръка магданоз
1 буркан консервирани домати
2 щипки копърово семе
1 ч. л. риган
4-5 с. л. зехтин
1 кубче телешки бульон
1/2 в. ч. червено вино
1/2 ч. ч. кускус
2 скилидки чесън
1 глава лук
150 г моцарела (кашкавал)
250-300 г телешка кайма
1/2 ч. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Камби с телешко по италианскиКамбите се разрязват на половинки, почистват се от семето и се бланшират за 5-6 минути в кипнала подсолена вода, след което се потапят в купа с леденостудена вода.
2
Камби с телешко по италиански 2Лукът и скилидките чесън се нарязват и се запържват на силен огън в зехтин.
3
Камби с телешко по италиански 3Добавя се кускус и се залива с червеното вино и 1 ч. ч. вряла вода.
4
Камби с телешко по италиански 4Овкусява се с кубче бульон и 2 щипки копърово семе.
5
Камби с телешко по италиански 5Сипва се още вода и се поръсва с риган.
6
Камби с телешко по италиански 6Слага се телешката кайма и се разбърква.
7
Камби с телешко по италиански 7Половинките камби се пълнят с получената смес и се поставят в намазнена тава.
8
Камби с телешко по италиански 8Поливат се със зехтин, тавата се покрива с фолио и ястието се пече във фурна на 200 градуса.
9
Камби с телешко по италиански 9Консервираните домати се пасират с магданоз, сол, захар, чесън на прах и босилек.
10
Камби с телешко по италиански 10Чушките се покриват с нарязана на колелца моцарела, поливат се със соса и се допичат 10-15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2013
Превъзходни и интересни пълнени камби
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
страхотна рецепта. Приготвям я винаги, когато ни се хапва нещо по-нетрадиционно с кайма
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта