Канапе от чушки

Източник: Бон Апети
Дата: 29.06.2004
Канапе от чушки
 
Необходими продукти:
1 франзела
2 скилидки чесън
2–3 с. л. олио
6–7 стерилизирани червени чушки
30 г орехови ядки
100 г сирене „Дунавия”
200 г изцедено кисело мляко
1 ч. л. червен пипер
магданоз за украса
1 краставица
6 с. л. олио
2 с. л. винен оцет
10 листа пресен босилек (1/2 ч. л. сух)
1 ч. л. сол
1 щипка захар


Начин на приготвяне:
1
Канапе от чушки
Франзелата се нарязва на филии с дебелина 1 пръст, поставят се в предварително намаслена с олио тава и се пекат около 10 минути в предварително загрята до температура 220 градуса фурна. По средата на печенето филиите се обръщат.
2
Канапе от чушки 2
От чушките се изрязват звездички или други формички с големината на филийките (остатъците се запазват). Чесънът се нарязва на филийки.
3
Канапе от чушки 3
В предварително загрято олио се сотират за 30–40 секунди ореховите ядки, изваждат се и в същата мазнина за кратко се запържва чесънът. Изважда се и мазнината се поръсва с червен пипер. Щом подправката се плъзне по мазнината, тиганът се оттегля от котлона.
4
Канапе от чушки 4
Ореховите ядки и чесънът се смилат в блендер, добавят се сиренето, изцеденото кисело мляко и пиперената мазнина от тигана и се пасира за 2–3 минути.
5
Канапе от чушки 5
Изпечените филийки се намазват с млечния пастет, поръсват се с наситнен магданоз и отгоре се поставя чушката.
6
Канапе от чушки 6
В подходяща купа се слагат наситнените листа босилек и останалите продукти за винегрета и се разбъркват с тел.
7
Канапе от чушки 7
Краставицата и доматите се нарязват на кубчета, поставят се в салатиера с отделените остатъци от чушките и се поливат с винегрета. Канапето се сервира със салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: