Канапе с червено цвекло и сирене "Дунавия"

Източник: Бон Апети
Дата: 01.03.2005
Канапе с червено цвекло и сирене
 
Необходими продукти:
500 г червено цвекло
200 г сирене “Дунавия”
2 стръка пресен лук
1/2 хляб
3 с. л. олио
1 с. л. ябълков оцет
1/2 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Канапе с червено цвекло и сирене
Главата цвекло се сварява за 20-30 минути и се обелва. С подходяща лъжичка се оформят топченца. Посоляват се, поливат се с ябълковия оцет и олиото. Добавя се наситненият лук и се разбърква.
2
Канапе с червено цвекло и сирене
Хлябът се нарязва на филии с дебелина 2-3 пръста, които се разделят на две. Сърцевината на половинките се изважда с помощта на пръстен. Коричките се запържват от двете страни в малко количество предварително загрято олио.
3
Канапе с червено цвекло и сирене
Поднася се, като във всяка от изпържените филийки се слага от сиренето „Дунавия“, отгоре се поставят топчета цвекло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: