Канапе с праз и сирене

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 13.03.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4-5 стръка праз лук
100-150 г сирене
8 филии хляб за тостер
2 яйца
1/2 глава лук
3-4 стръка копър
3-4 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Канапе с праз и сирене
Празът и кромидът се нарязват надребно и се запържват в зехтина за 2-3 минути. След това се заливат с 2-3 с. л. вода и се задушават до омекване (около 10 минути).
2
Канапе с праз и сирене 2
Задушените зеленчуци се сипват в каната на блендер, слагат се копърът и натрошеното сирене и се пюрират.
3
Канапе с праз и сирене 3
Полученото гладко пюре се оставя да се охлади, прибавят се яйцата и отново се пюрира.
4
Канапе с праз и сирене 4
Сместа се разпределя във форми за мъфин или в намаслени купички и се пече около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5
Канапе с праз и сирене 5
От хляба с помощта на ринг се изрязват кръгове и се запържват в малко зехтин от двете страни до златисто.
6
Канапе с праз и сирене 6
Върху всеки кръг се поставя формичка от изпечената смес и се украсява със стрък копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: