Канапе с праз и сирене

Дата: 13.03.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4-5 стръка праз лук
100-150 г сирене
8 филии хляб за тостер
2 яйца
1/2 глава лук
3-4 стръка копър
3-4 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Канапе с праз и сиренеПразът и кромидът се нарязват надребно и се запържват в зехтина за 2-3 минути. След това се заливат с 2-3 с. л. вода и се задушават до омекване (около 10 минути).
2
Канапе с праз и сирене 2Задушените зеленчуци се сипват в каната на блендер, слагат се копърът и натрошеното сирене и се пюрират.
3
Канапе с праз и сирене 3Полученото гладко пюре се оставя да се охлади, прибавят се яйцата и отново се пюрира.
4
Канапе с праз и сирене 4Сместа се разпределя във форми за мъфин или в намаслени купички и се пече около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5
Канапе с праз и сирене 5От хляба с помощта на ринг се изрязват кръгове и се запържват в малко зехтин от двете страни до златисто.
6
Канапе с праз и сирене 6Върху всеки кръг се поставя формичка от изпечената смес и се украсява със стрък копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта