Канелен сладкиш

Дата: 25.11.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
200 мл хладка вода
100 г кафяви стафиди
60 мл олио
1 щипка сол
50 г кафява захар „Мусковадо“
1 пакетче суха мая (7 г)
кората от 1 портокал
брашно за замесване
олио за намазване
за овалване:
80 г кафява захар „Мусковадо“
60 г орехи
1 с. л. канела
 

Начин на приготвяне:
1
Канелен сладкишВ купа се смесват брашното, олиото, водата, захарта, маята, настърганата портокалова кора и солта. Прибавят се стафидите и се замесва меко тесто, което се поставя в купа, покрива се с пластик фолио и се оставя да втаса за около 1 час.
2
Канелен сладкиш 2Кафявата захар се смесва с канелата и смлените орехите.
3
Канелен сладкиш 3Готовото тесто се слага на плота, разделя се на малки части, от които се оформят топки.
4
Канелен сладкиш 4Овалват се в ароматната смес и се поставят в намазнена форма за торта с диаметър 26 сантиметра с дупка по средата.
5
Канелен сладкиш 5Отгоре също се мажат с олио. Тестото се оставя да втаса 1 час.
6
Канелен сладкиш 6След това сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 40 минути или до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2015
Страхотна рецепта не само за постещи ! :)
12.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2014
Определено много сполучлива рецепта
11.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2014
Страхотна рецепта. Вместо стафиди сложих захаросани портокалови корички и стана много вкусно!
10.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2013
Уникално ароматен сладкиш, но отнема много време докато втаса.
9.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2013
Сладкишът е невероятен, моя прилича на козунак :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


314 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта