Канелони по креолски

Дата: 18.11.2002
Източник: Бон Апети
Канелони по креолски
 
Необходими продукти:
300 г брашно
сол
2-3 с. л. олио
2 скилидки чесън
680 г консервирани домати
лют пипер на вкус
сол
1 ч. л. риган
4-5 с. л. слънчогледово олио
1 червена камба
1 глава лук, ситно нарязан
250-300 г телешка кайма
1 с. л. олио
3 яйца
100 г кашкавал за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Канелони по креолскиПресятото брашно, яйцата и олиото се смесват в купа. Тестото се меси, докато започне да става лепкаво. Оставя се да отлежи, през това време се приготвя плънката.
2
Канелони по креолски 2Ситно нарязаният лук се запържва в олио до златисто, добавят се чушката и каймата, разбърква се. Щом стане на трохи, се слагат подправките и съдът се оттегля от огъня.
3
Канелони по креолски 3Тестото се поставя върху набрашнен плот и се разточва на тънки кори, като непрекъснато се ръси с брашно. Корите се нарязват на правоъгълници с размер 4 на 6 см.
4
Канелони по креолски 4В тенджера с кипнала подсолена вода последователно се слагат нарязаните правоъгълници. Щом изплуват на повърхността, се вадят и се поставят върху чиста кухненска кърпа. Върху всеки правоъгълник се слага от плънката и се навиват рулца.
5
Канелони по креолски 5Продуктите за соса се смесват и се разбиват с пасатор. Канелоните се подреждат в намазана с масло тава, заливат се със соса и се пекат 20-30 минути в умерено загрята фурна (при температура 180 градуса).
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2016
Бързо, лесно, вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

29.06.2015
Сготвено! Само консервирани домати, замених с пресни!
1.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2014
Невероятно вкусни канелони!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта