Канелони по родопски

Дата: 13.10.2008
Източник: Бон Апети
Канелони по родопски
 
Необходими продукти:
1 кутия канелони
1 л прясно мляко
черен пипер, универсална подправка и сол на вкус
1-2 ч. л. суха чубрица
5-6 с. л. олио
1 чушка
2 глави лук
4-5 моркова
1 непълна ч. ч. ориз
2 пакетчета кайма
200 г сирене
 

Начин на приготвяне:
1
Канелони по родопскиЛукът се нарязва наситно и се задушава в олио. Разбърква се и се полива с топла вода.
2
Канелони по родопски 2Добавят се смлените в блендер моркови.
3
Канелони по родопски 3Част от чушката се нарязва на ленти и се слага при лука.
4
Канелони по родопски 4
Поръсва се с черен пипер и универсална подправка и се слага каймата.


5
Канелони по родопски 5Изчаква се каймата да се запържи, след което се прибавя оризът. Подправя се със сол и чубрица и се разбърква.
6
Канелони по родопски 6Канелоните се пълнят с получената смес и се нареждат в тава за печене.
7
Канелони по родопски 7Заливат се с прясното мляко, покриват се с фолио и се пекат около 20 минути. Ястието се покрива с настърган кашкавал и се пече до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2015
Станаха много вкусни
2.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2015
Мартина, не е необходимо, канелоните да са сварени предварително.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2015
Канелоните трябва ли предварително да се сварят?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта