Канелони със сирена и сос „Бешамел”

Източник: Бон Апети
Дата: 21.06.2010
Канелони със сирена и сос „Бешамел”
 
Необходими продукти:
300 г готови канелони
100 г сирене „Горгонзола”
50 г сирене „Ементал”
50 г сирене „Бри”
1 ч. л. дижонска горчица
кълнове за украса
сол на вкус
олио за намазняване
200 мл прясно мляко
1 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
сол и бял пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Канелоните се сваряват в подсолена вода според упътването на опаковката и се поставят в съд със студена вода и кубчета лед, за да се запазят и да са лесни за обработка.
2
Сирената се смесват, овкусяват се с горчицата и се намачкват с дървена лопатка или вилица. С ръце се оформят тесни цилиндрични форми. Канелоните се разрязват, разстилат се и в средата се поставя от сместа. Навиват се отново и се редят в намазнена тава.
3
Брашното за соса се запържва в маслото 2–3 минути. Млякото се кипва и към него при непрекъснато разбъркване се прибавя запърженото брашно. Овкусява се със сол и пипер. Вари се до сгъстяване.
4
С получения сос се заливат канелоните и се запичат 3–4 минути в загрята на 220 градуса фурна (или само на горно печене). Ястието се сервира украсено с кълнове.
 
 
Съвети:
Ястието може да се запече и с настърган отгоре кашкавал.
Ако не разполагате в момента с канелони, можете да използвате листове лазаня, които да навиете на руло.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


207 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: