Канелони със спанак и извара

Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2003
Канелони със спанак и извара
 
Необходими продукти:
3 яйца
300 г брашно
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. сол
1 кг спанак
300 г извара
1 глава кромид лук (ситно нарязан)
1 скилидка чесън (счукан)
2-3 с. л. зехтин
1/4 ч. л. индийско орехче
1 ч. л. сол
30 г масло
1 с. л. брашно
400 мл прясно мляко
2 щипки индийско орехче
1 с. л. доматено пюре
200 г кашкавал за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Канелони със спанак и извара
В купа се пресява брашното и към него се добавят яйцата, солта и зехтинът. Омесва се тесто и когато започне да става лепкаво, се покрива с кухненска кърпа и се оставя да отпочине, докато се приготви плънката.
2
Канелони със спанак и извара 2
В загретия зехтин за 2 минути се запържва лукът, след което се добавя чесънът и тиганът се оттегля от огъня.
3
Канелони със спанак и извара 3
Спанакът се бланшира в кипяща подсолена вода за 1 минута, охлажда, отцежда се добре и се нарязва на много ситно. Смесва се с изварата и запържените лук и чесън, индийското орехче и солта. Разбърква се добре, докато се получи пастет.
4
Канелони със спанак и извара 4
Върху набрашнена повърхност се разточват тънки кори от тестото, като непрекъснато се ръсят с брашно, за да не се залепват. От тях се режат правоъгълници с размери 20/15 см.
5
Канелони със спанак и извара 5
Корите се поставят на части в тенджера с кипнала подсолена вода. Щом изплуват на повърхността, се изваждат и се поставят в съд с леденостудена вода. Изваждат се върху чиста кухненска кърпа. Ако се редят една върху друга, се поръсват с малко мазнина, за да не залепват.
6
Канелони със спанак и извара 6
Брашното за соса се запържва за минута в сгорещеното масло, налива се студеното прясно мляко, кипва се и се овкусява с индийско орехче и сол. Вари се 2-3 минути и се добавя доматеното пюре. Върху всеки правоъгълник се поставя от плънката и се завиват рулца. Подреждат се в намаслена тава и се поливат със соса.
7
Канелони със спанак и извара 7
Канелоните се пекат в предварително загрята фурна при температура 180 градуса около 20 минути. След това се поръсват с настърган кашкавал, връщат се във фурната и се запичат до зачервявяне. Сервират се горещи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: