Канелони със спанак и извара

Дата: 17.02.2003
Източник: Бон Апети
Канелони със спанак и извара
 
Необходими продукти:
3 яйца
1 с. л. доматено пюре
2 щипки индийско орехче
400 мл прясно мляко
1 с. л. брашно
30 г масло
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. индийско орехче
2-3 с. л. зехтин
1 скилидка чесън (счукан)
1 глава кромид лук (ситно нарязан)
300 г извара
1 кг спанак
1/2 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
300 г брашно
200 г кашкавал за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Канелони със спанак и извараВ купа се пресява брашното и към него се добавят яйцата, солта и зехтинът. Омесва се тесто и когато започне да става лепкаво, се покрива с кухненска кърпа и се оставя да отпочине, докато се приготви плънката.
2
Канелони със спанак и извара 2В загретия зехтин за 2 минути се запържва лукът, след което се добавя чесънът и тиганът се оттегля от огъня.
3
Канелони със спанак и извара 3Спанакът се бланшира в кипяща подсолена вода за 1 минута, охлажда, отцежда се добре и се нарязва на много ситно. Смесва се с изварата и запържените лук и чесън, индийското орехче и солта. Разбърква се добре, докато се получи пастет.
4
Канелони със спанак и извара 4Върху набрашнена повърхност се разточват тънки кори от тестото, като непрекъснато се ръсят с брашно, за да не се залепват. От тях се режат правоъгълници с размери 20/15 см.
5
Канелони със спанак и извара 5Корите се поставят на части в тенджера с кипнала подсолена вода. Щом изплуват на повърхността, се изваждат и се поставят в съд с леденостудена вода. Изваждат се върху чиста кухненска кърпа. Ако се редят една върху друга, се поръсват с малко мазнина, за да не залепват.
6
Канелони със спанак и извара 6Брашното за соса се запържва за минута в сгорещеното масло, налива се студеното прясно мляко, кипва се и се овкусява с индийско орехче и сол. Вари се 2-3 минути и се добавя доматеното пюре. Върху всеки правоъгълник се поставя от плънката и се завиват рулца. Подреждат се в намаслена тава и се поливат със соса.
7
Канелони със спанак и извара 7Канелоните се пекат в предварително загрята фурна при температура 180 градуса около 20 минути. След това се поръсват с настърган кашкавал, връщат се във фурната и се запичат до зачервявяне. Сервират се горещи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта