Кантучини, като кулинарен подарък

Дата: 06.12.2011
Източник: Бон Апети
Кантучини, като кулинарен подарък
 
Необходими продукти:
200 г пудра захар
200 г кристална захар
100 г краве масло
1 с. л. настъргана лимонова кора
3 яйца
7 с. л. мед букет
500 г брашно тип “00”
200 г печени, безсолни бадеми
8 г суха мая
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1

Маслото се разбърква с пудрата захар. Добавят се лимоновата кора и разбитите яйца. Слагат се брашното, кристалната захарт, маята, солта и меда. Продължава да се разбърква, може и с ръце. Накрая се слагат бадемите.


2

Правят се два фитила и се слагат в тава за печене, като между тях се оставя разстояние. Леко се сплескват отгоре. Пекат се в редварително загрята на 220 градуса фурна за 15 минути.


3

След това се изваждат и се оставят леко да се охладят. Нарязват се на филийки с дебелина 2 см и се връщат в загрята на 130 градуса фурна, като се пекат легнали една до друга. След 70 минути се изваждат и се оставят да изстинат.

 

Кантучините влизат в състава на много кремове, но също така се консумират директно с мляко, кафе или чай. Могат да се съхраняват повече от месец в стъклен буркан, който има добро уплътнение.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


293 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта